Inspiration til køkkenfliser

En flise på køkkenvæggen kan både være en praktisk foranstaltning – men absolut også en del af køkkenets samlede udtryk og design. Her får du 5 gode eksempler på hvilke fliser, der kan anvendes til dit køkken.

Storformatsflisen

Hvad enten du gerne vil sætte fliser op i din køkkenniche eller bare over dit køkkenbord, kan det være en mulighed at vælge en storformatsflise. Her får du altså en hel flise, som kan gå fra bordkant til loft eller overskabe, alt efter hvor højt der er. Dekorakus storformatsfliser er i størrelserne 120×260 cm, 120×280 cm eller 120×300 cm.

Ved at bruge en storformatsflise får du en fuldstændig ubrudt overflade uden nogen fuger, hvilket både er med til at give et meget smukt udseende, men det minimale antal fuger er også praktisk, da der derfor ikke vil være nogen løbende fugerengøring – det siger jo næsten sig selv!

Storformatsfliser kommer i mange udtryk; alt fra beton, til marmor og jern kan man finde her. Du kan jo tage et kig på vores brede udvalg af storformatsfliser lige her:

Små glaserede fliser

De små glaserede fliser er et hit at sætte op over køkkenet. Det kan være med til at bringe liv ind i vores køkkenrum, både hvis der anvendes en smuk farve, som træder kraftigt frem eller hvis der vælges en mere neutral farve som komplimenterer det øvrige rum.

Små glaserede fliser kan fåes enten med en mat eller en glossy overflade – begge dele kan anvendes til “over-køkken-fliser”, men oftest vælges de glossy fliser, da overfladen på disse er helt lukket og stænk fra vand og fedtstof derfor vil kunne rengøres nemt.

Når du har valgt den perfekte flise til dit køkken er næste skridt at vælge forbandet de skal opsættes i. Vi ser oftere og oftere at fliserne stables vertikalt oven på hinanden, hvilket er med til at givet et smukt, moderne look. Dette forbandt kan også udføres horisontalt, hvor fliserne stables oven på hinanden. Det horisontale forbandt fungerer ofte rigtig godt hvis der ikke er så højt til f.eks. overskabene.

Der ud over er der selvfølgelig det klassiske 1/2-forbandt eller 1/3-forbandt, hvor fliserne forskyder sig enten 1/2 eller 1/3 flise hver gang der lægges en ny række.

Det smukke sildebensforbandtet er ligeledes meget efterspurgt hen over køkkenet, her er det en god ide at være opmærksom på, at sildeben gerne skal have “god plads” for at komme rigtig til sin ret. Jo større areal der sætte sildeben op på – jo mere sildeben vil der selvsagt også være.

Hvis du er interesseret i små fliser over dit køkken, kan du se alle vores smukke glaserede fliser lige her:

Mosaikker

Det helt klassiske valg over køkkenet vil være mosaikker. I dag kan man få et bredt udvalg af mosaikker, hvor både farver og form spænder bredt men også materialet mosaikkerne er produceret i strækker sig fra glas og keramik til natursten.

Med mosaikkerne kan du opnå et look der trækker tankerne tilbage til 70erne eller som har et helt nutidigt udtryk. Valgene er mange og der vil helt sikkert være en mosaik, som passer til dit køkken.

Mosaikker kommer opsat på net og derfor er det forholdsvist nemt at opsætte de små mosaikker og de kan anvendes på både store flader og små områder.

Hvis du er interesseret i at se vores store udvalg af mosaikker, så klik lige her under:

Mønstrede fliser

Mønstrede fliser fåes i dag i et uendeligt udvalg. Ofte er de kvadratiske eller hexagon-formede og når de sættes sammen danner de smukke fortløbende mønstre.

Mønstrene spænder fra det helt enkle grafiske til florale voluminøse udtryk. Derfor kan mønstrede fliser bruges i de fleste hjem, for at skabe et flot samspil med resten af hjemmet.

De mønstrede fliser kan anvendes alene eller de kan kombineres med en ensfarvet flise i samme format for at skabe et spændende udtryk.

Hvis du har lyst til at se alle vores mønstrede fliser, så klik her under:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *